Herkkäihoisen toimiva ihonhoito on mahdollista, vaikka moni uskookin täysin päinvastoin.

Hyvä herkkäihoinen,

Syksy ja yleisesti kylmien aikojen aikana on erinomainen aika puhua aktiivisesta ihonhoidosta, erityisesti herkän ihon osalta. 

Monet meistä kokevat, että heidän ihonsa voi huonommin talvikaudella ja haluaisivat tehdä sille jotain…

Jopa 50 % tutkimuksiin osallistuneista naisista kertoo kärsivänsä herkästä ihosta. Iho ei aina välttämättä ole aivan niin herkkä kuin ihmiset uskovat, mutta herkkä iho tarvitsee kuitenkin huolenpitoa. 

Pohjoismaisilla ihmisillä esiintyy esimerkiksi suhteellisen paljon rosaceaa, kuivaa ihoa ja ekseemaa. Talviaikaan kuivuus ja ihon suojamekanismin heikentyminen aiheuttavat tavallista enemmän vaivaa. 

Monet myös käsittelevät itse ihoaan liikaa ja saattavat tarvita apua ihon hyvinvoivan tasapainon palauttamiseen, siinä osaava Exuviance-professional hoitola voi auttaa.

Ihon herkkyys voi näyttäytyä monin eri tavoin. Herkkä iho on jollain tavalla ”reaktiivinen”, eli se reagoi negatiivisesti esimerkiksi hiertäviin materiaaleihin, auringonvaloon tai erilaisiin ihonhoitotuotteissa, meikeissä tai puhdistusaineissa käytettäviin kemikaaleihin. 

Herkkyys voi myös näyttäytyä ajoittaisena tai jatkuvana ihon punoituksena. Joillekin herkkä iho saattaa tarkoittaa aknea, toisille kuivaa ihoa tai ekseemaa.

Kaikentyyppiselle herkälle iholle yhteistä on se, että iholle pitää antaa lepotaukoja asioista, jotka sitä ärsyttävät. 

Käytä siis hellävaraisia, ihon suojamekanismia voimistavia ihonhoitotuotteita tarvittaessa yhdistettynä lääkehoitoon.

Herkän ihon hoitoon suositellaan perinteisesti mietoja, rauhoittavia ja kosteuttavia tuotteita, jotka eivät ärsytä ihoa. 

Exuviancen PHA-happoa sisältävät tuotteet tekevät myös paljon muuta. Ne eivät ole vain hellävaraisia ja kosteuttavia, vaan ne auttavat ihoa myös ylläpitämään tehokasta suojamekanismia – mikä on herkän ihon hoidon A ja O. 

Lisäksi tuotteilla on todistetusti ikääntymistä hidastava vaikutus.

Tässä erinomaisia tuotteita, mitä voit kokeilla ensiavuksi itsehoidossa:

Soothing Recovery Serum –

ensiapuseerumi herkälle ja

ärsyyntyvälle iholle

Aiemmalta nimeltään AntiRedness Calming Serum, Soothing Recovery Serum on monikäyttöinen seerumi, joka sopii herkälle iholle yleiskäyttöön tai ”palauttavaksi” seerumiksi erilaisten hoitojen jälkeen.

Kevyt viilentävä seerumi, jossa on kasviuutetta ja patentoituja teknologioita, jotka lievittävät punoitusta ja vähentävät ikääntymisen merkkejä.

Käytä säännöllisesti hoitavana tuotteena ihonhoitorutiinissasi, joka sisältää ihotyypillesi sopivia tuotteita.

Tarkoitettu erityisesti henkilöille, jotka kärsivät ihon punoituksesta.

Punoitusta, joka johtuu esimerkiksi rosaceasta, allergiasta tai herkästä ihosta, voidaan lievittää tällä seerumilla, joka ehkäisee punoituksen muodostumista ihossa.

Seerumi vaikuttaa jo parin tunnin kuluessa, mutta vaikutus ei ole vain tilapäinen vaan tuote vahvistaa ihoa ja vähentää punoituksen esiintymistä myös jatkossa.

Tuotteen ideana ei ole peittää punoitusta, vaan helpottaa ongelmaa vaikuttamalla punoituksen syihin. Sopii kaikille ihotyypeille ja aivan erityisesti herkälle iholle, jossa esiintyy esimerkiksi rosaceaa.

PHA (glukonolaktoni ja laktobioninen happo), peptidit, hevoskastanja, vihreä tee ja bisabololi yhdessä kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa, vähentävät ihon punoitusta, vahvistavat ihoa ja parantavat ihonlaatua.

Soothing Toning

Lotion – Kasvovesi

PHA-happoa sisältävä, kosteuttava ja ihon suojamekanismia vahvistava kasvovesi kaikille ihotyypeille.

Mieto ja kosteuttava kasvovesi, joka poistaa loput meikit ja puhdistusaineen sekä rauhoittaa ja palauttaa ihon pH-tasapainon.

Glukonolaktoni-PHA kosteuttaa kevyesti ja edistää solujen uusiutumista. Muun muassa kamomilla- ja aloe vera -uutteet rauhoittavat ihoa.

Koostumus valmistelee ihon seuraavia hoitotuotteita varten.

Sopii kaikille ihotyypeille, myös kaikkein herkimmille ihoille, jotka tarvitsevat hieman ylimääräistä hoitoa ja huolenpitoa.

Multi-Protective

Day Creme –

Päivävoide

Mieto ja kosteuttava päivävoide, jonka aurinkosuojakerroin 20 estää aurinkoa himmentämästä hehkuasi! Ja miksei toisinkin päin.

Polyhydroksihappoa sisältävä mieto päivävoide kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle, joka tarvitsee hieman ylimääräistä huolenpitoa.

Antaa perussuojan UV-säteilyä ja ympäristön haittatekijöitä vastaan – sekä tietysti reilun annoksen kosteutusta ja hehkua!

Tiesitkö muuten, että Exuviancen kuorintahoidot vahvistavat herkkää ihoa?

Exuviance Professional Revitalizing Peel -kuorintahoito on suunniteltu siten, että se soveltuu myös herkälle iholle. 

Tarkkaan harkittujen koostumusten ja patentoidun ”amfoteerisen järjestelmän” ansiosta kaikki ihotyypit sietävät kuorintahoitoja hyvin. 

Ainesosien yhteisvaikutus vahvistaa ihoa. Sarjahoidoilla saadaan hyviä tuloksia rosacean, ekseeman, suunympärysihottuman tai muutoin kuivan/herkän ihon hoidossa.

Jos olet herkkäihoinen asiakas ja tulossa ensimmäistä kertaa hoitolahoitoon ja olet epävarma ihosi sietokyvystä, niin suosittelemme aloittamaan kohdennetulla kuorinnalla, joka rauhoittaa ihoa ja parantaa sen sietokykyä ajan mittaan.

Nämä kaksi tuotetta ovat silloin hyvä valinta hoitolahoidolla etukäteen rauhoittamaan ja vahvistamaan ihosi sietokykyä.

1. Antioxidant Peel/Booster (10 % sitruunahappoa) kuivalle, ekseemaan taipuvaiselle iholle 

tai 

2. Clarifying Peel/Booster (15 % mantelihappoa, 5 % glukonolaktonia, 5 % glykolihappoa) rosacealle, herkälle akneiholle tai suunympärysihottumalle. 

Huomioitavaa rosacea- ja suunympärysihottumahoidoissa:

Erityisesti suunympärysihottuman osalta on tärkeää antaa ihon uusiutua ja oppia uusi ihonhoitorutiini, jossa vältetään kaikkia aktiivisia tuotteita. 

Niiden sijaan keskityt PHA-happoa sisältäviin perustuotteisiin (Gentle Cleansing Creme, Evening Restorative Complex/Ultra Restorative Creme – Vespera Bionic Serum voi myös toimia hyvin). 

Kokeile eri tuotteita herkälle ihoalueelle, jotta ihon sietokyky palautuu.

Rosacean osalta on myös hyvä aloittaa ihoa vahvistavilla PHA-tuotteilla. 

Koska A-vitamiini sopii hyvin rosacea-iholle, voit myöhemmin kokeilla asiakkaana Radiance Peel -retinolikuorintaa. Hoito aloitetaan lyhyemmällä vaikutusajalla ja kestoa lisätään tarpeen ja ihon sietokyvyn mukaan. 

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos kaipaat lisää täsmävinkkejä herkän ihon hoitoon!


PS. Jos on jotain kysymyksiä niin voit kommentoida alapuolelle suoraan Facebook-kommenttina ja vastaan kun kerkeän… <3

Kerro kaverille